Rode wijn en gezondheid!

Rode wijn inschenkenIn rode wijn zitten stoffen die de weerstand van je lichaam helpen. Je lichaam gaat een betere weerstand bieden tegen kwaaltjes zoals griep en verkoudheid. In rode wijn zit een stof, tannine, die in schillen en pitten van nature aanwezig zijn. Ook heeft alcohol een bloed verdunnende werking, daardoor is de doorbloeding beter in je hersenen en geslachtsorganen. Ook zorgt alcohol ervoor dat je een goede stofwisseling hebt en dat zorgt op haar beurt weer voor een psychisch- en lichamelijk welzijn.

Alcohol heeft ook negatieve kanten, overmatige alcoholconsumptie kan bijvoorbeeld ook het zenuwstelsel verzwakken. Als het zenuwstelsel verzwakt raakt doen alle positieve gevolgen van de goede stoffen in wijn omslaan in het negatieve. Met een of twee wijntjes drinken is helemaal niks mis mee, maar doe alles met mate natuurlijk!

  • Twee glazen rode wijn per dag bespaard je al gauw een hele hoop loopneuzen. ”Wie één of twee glazen rode wijn drinkt per dag, voorkomt al de helft van de verkoudheden die een mens normaal heeft.” Aldus het Harvard School of Public Health;
  • Het drinken van twee glazen rode wijn per dag kan bij vrouwen tot een toename leiden in seksueel verlangen. Deze test is uitgevoerd bij 800 vrouwen uit Italië. Champagne heet hetzelfde effect bij vrouwen na het drinken van twee glazen ervan. Ruim 65% van de vrouwen associeert wijn en champagne met erotiek.
  • Resveratrol is ook een bestandsdeel wat rode wijn ‘gezond’ maakt. Het bestandsdeel is ook vaak terug te vinden in fruit en veel planten. Resveratrol zorgt ervoor dat het verouderingsproces minder wordt en het heeft ook positieve invloed op ouderdomsziektes zoals diabetes en verschillende hart- en vaatziektes. Helaas zijn deze positieve gevolgen niet voor alle wijndrinkers weg gelegd, je moet drager zijn van het SIRT-1 gen, zonder dit gen merk je niks van die positieve gevolgen. Ook helpt resveratrol ook tegen borstkanker, dat is uit studies gebleken