Nieuw: De schroefkurk

De schroefkurk

Er is een nieuwe innovatie in wijnland: de schroefkurk. Jarenlang werden flessen wijn enkel afgesloten met kurk, vervolgens kwamen de wijnflessen met een schroefdop. Nederlanders zijn inmiddels gewend aan dit principe, maar er is een vernieuwing gaande. Tegenwoordig kunt u ook de zogenaamde schroefkurk tegenkomen. De schroefkurk combineert het nostalgische van de kurk met het gebruiksgemak van de schroefdop. de schroefkurk word eenvoudig met de hand uit de fles gedraaid en gaat er dankzij het schroefdraad in de hals ook weer eenvoudig in.

Door wie?

schroefkurkDe schroefkurk is ontwikkeld door twee grote namen in de wijnwereld, namelijk Amorim (kurkfabrikant) en O-I (glasfabrikant). Deze bedrijven hebben de afgelopen vier jaar samengewerkt om deze innovatie van idee tot product te ontwikkelen.

De glazen hals van de fles is voorzien van schroefdraad die ervoor zorgt dat de kurk op zijn plek blijft in de hals.

Duurzaam

De schroefkurk is naast handig in gebruik ook nog eens een duurzame flesafsluiter. De kurk heeft namelijk CO2 absorberende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar en te recyclen. De kurk komt van bomen die niet worden gekapt en wordt met de hand geoogst.

Nederland

Ook in Nederland is er al enige tijd een wijn verkrijgbaar met de nieuwe schroefkurk. Een van de wijnen in Nederland waarvan de fles is uitgerust met de schroefkurk is de La Cuvée Mythique. Deze wijn is in rood en wit verkrijgbaar en kost is de supermarkt verkrijgbaar voor ongeveer 8 euro. De schroefkurk is in Nederland voor het eerst verwerkt in de flessen van de Portugese wijnen 5 Estates rood en 5 Estates wit van wijnhuis Monte do Alamo via Ansari Wines.